Tech Tour 2012 komt naar Eindhoven

TECH TOUR ZOEKT 25 MEEST VEELBELOVENDE TECHNOLOGIEBEDRIJVEN IN NEDERLAND

Inschrijvenvoor de French & Benelux Tech Tour kan tot medio maart

Amsterdam, 7 maart 2012 – De French & Benelux Tech Tour, onderdeel van de European Tech Tour Association, komt op 11 mei naar Nederland. De Tech Tour brengt de meest veelbelovende jonge en groeiende technologiebedrijven in contact met vertegenwoordigers van toonaangevende, internationale investeerders en multinationals. De fondsen die aanwezig zijn op de Tech Tour vertegenwoordigen meer dan 10 miljard euro aan investeringskapitaal. De laatste keer dat de Tech Tour Nederland bezocht was in 2006. De 2012-editie begin op 9 mei met een galadiner in Parijs en na een tussenstop in Leuven en Gent (10 mei) eindigt het gezelschap op 11 mei op de High Tech Campus in Eindhoven. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich  tot medio maart registreren via http://www.techtour.com/Registration.htm.

 

De 25 meest veelbelovende bedrijven
Nederlandse bedrijven uit het hele technologische spectrum kunnen meedingen naar een van de 25 finaleplaatsen. De 25 finalistenworden gekozen uit een pool van 250 kandidaten. De geselecteerde bedrijven kunnen kosteloos meedoen. De deadline voor de inzendingen is medio maart.

Organisatie

Roel de Hoop (Prime Ventures), Coen van Duiven (HENQ) en Erik Averink (Newion) zijn vanuit de Nederlandse VC-branche actief betrokken bij de selectie van bedrijven. De overall organisatie ligt in handen van Jurgen Ingels (Clear2Pay) en Francois Lainée (Auriga Partners). Het evenement wordt ondersteund door een keur aan internationale bedrijven en overheidsinstellingen: PMV, BNP Paribas, Capricorn, GIMV, Vlerick Management school, IBBT en het stadsbestuur van Gent, IMEC te Leuven, High Tech Campus te Eindhoven, stadsbestuur Parijs, C2P, BDO en Ambos. 

Roel de Hoop, partner bij Prime Ventures: “De Tech Tour biedt technologische bedrijven met een investeringsbehoefte een geweldige mogelijkheid. Ze kunnen in korte tijd en met relatief weinig inspanning hun propositie en groeiplannen aan de crème de la crème van investeerders presenteren. Zo’n kans komt maar één keer in de drie jaar voorbij.” 

Coen van Duiven, CEO van HENQ Invest: “Door mee te doen aan de Tech Tour krijgen bedrijven de kans om een groot aantal venture capitalists in een keer te bereiken in plaats van ze een voor een te ontmoeten. De Tech Tour is daarmee een ideaal podium voor technologische bedrijven die willen uitbreiden en internationaal willen groeien. De return on investment ratio is bovendien hoog, want bedrijven zijn relatief weinig tijd en inspanning kwijt aan hun deelname.”

 

De French & Benelux Tech Tour:

·     Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

·     Geselecteerde bedrijven wonen het evenement kosteloos bij.

·     Bedrijven worden geselecteerd door een selectiecomité van experts op basis van hun potentiële marktimpact. Bedrijven kunnen in elke fase van funding zitten: van start-up tot pre-IPO.

·     Geselecteerde bedrijven worden voorgesteld aan een groep van 60 voorgekwalificeerde global investment professionals, adviseurs en bestuurders.

·     Technologiebedrijven uit Nederland worden uitgenodigd om hun deelname tot medio maart  in te sturen via http://www.techtour.com/Registration.htm.

 

Registratie

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich voor de Tech Tour registreren via http://www.techtour.com/Registration.htm. Als onderdeel van het proces moeten deelnemers naast het registratieformulier een bedrijfsprofielinsturen, een business plan en een draft van de presentatie.

Selectiecriteria

Deelnemers wordenbeoordeeld op het unieke karakter van hun technologie, de kracht van hun business model, hun visie, de mogelijkheid tot uitvoering van hun business plan en de kwaliteit en het track record van het management. Inzendingen worden beoordeeld door een selectiecomité dat is samengesteld uit 20 senior business leaders met een venture capitalist, technologie-, onderzoeks- of economische achtergrond.

Prijzen voor finalisten

De 25 geselecteerde finalisten krijgen 20 minuten de gelegenheid hun business plan te presenteren aan senior partners, vice-presidents en CEO`s van wereldwijde venture capitalists, technologische multinationals, service providers en academici. Verder kunnen ze profiteren van netwerkmogelijkheden, nationale en internationale media-aandacht en mogelijkheden om kapitaal op te halen. Voor de presentatie van de geselecteerde bedrijven worden geen kosten in rekening gebracht.

Nieuw format Tech Tours

Het is voor de eerste keer dat de French & Benelux Tech Tour in zijn nieuwe format Nederland bezoekt. In zijn nieuwe vorm bezoekt de Tech Tour zes gedefinieerde regio’s op driejaarlijkse basis. Ondernemers krijgen in het nieuwe format vaker de kans om internationale investeerders te ontmoeten; investeerders krijgen op hun beurt toegang tot een groter aantal start-ups. Het nieuwe format beantwoordt ook de wens van VC’s om meer grensoverschrijdende investeermogelijkheden te krijgen.

Over de European Tech Tour Association

The European TechTour Association is in 1998 opgericht in Genève als antwoord op de groeiende interesse in opkomende technologische bedrijven inverschillende Europese regio’s. Tech Tour is een onafhankelijke, not-for-profit organisatie die is samengesteld uit de belangrijkste spelers uit de high tech industrie. De Association signaleert dat een continuering van de welvaart in Europe voor een belangrijk deel ligt in de mogelijkheden om hedendaagse innovatieve projecten te transformeren tot wereldwijde technologische topbedrijven. Kijk voor meer informatie op www.techtour.com


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s